Hitler també respectava la legalitat i expulsava els extremistes

Setembre de 1930: Hitler declara davant d’un tribunal que només prendrà el poder per mitjans constitucionals. Explica que ja ha expulsat alguns extremistes que volien trencar la legalitat. En diferents moments durant els anys següents, Hitler expressarà la seva decepció al “descobrir” que militants nazis havien dut a terme actes violents, i promet “mesures molt fermes” contra ells.

20 de febrer de 1931: Hitler emet una declaració que prohibeix a les seves tropes d’assalt (SA) participar en lluites al carrer, i aferma que el partit nazi es limita a mètodes legals..

Novembre de 1931: el General Schleicher, de l’estat major alemany, explica que “Hitler ja ha moderat les accions de les seves tropes en més d’una ocasió” i explica com els poders institucionals poden guanyar-se'l com a aliat i utilitzar-lo.

13 de desembre de 1931: Hitler explica en una carta que es farà servir de mitjans legals per arribar al poder… però que “un cop a dalt, ja anirem canviant”.

Agost de 1932: Hitler demana l’alliberament de 5 membres de la SA, condemnats en un tribunal per haver assassinat a cops de peu un miner comunista. Hitler continua insistint que respecta la legalitat. L’autor de la biografia de Hitler comenta: “assassinar a cops de peu un enemic polític cabia dins d’allò que Hitler entenia com a legal”.

Gener de 1933: Hitler continua sense guanyar les eleccions, però sectors dels poders institucionals el converteixen en el líder d’Alemanya. Instaura una dictadura; elimina tots els partits democràtics i tots els sindicats; inicia l’Holocaust contra el poble jueu, el poble gitano, l’esquerra, la gent discapacitada, la gent homosexual…

Llavors ja no quedava ningú per recordar-li les seves promeses de respectar la legalitat.

Dades del llibre d'Alan Bullock, Hitler: A Study in Tyranny.

Comentarios

Entradas populares