Després de Manresa: Ens cal més unitat contra el feixisme

Article d'opinió per al setmanari La Directa, 28/03/12.

Concentració de protesta contra l'agressió nazi,
Manresa, 25/03/12
La brutal agressió nazi a Manresa ens ha de provocar al menys tres coses. Indignació; solidaritat amb les persones agredides; i també reflexió.

Algunes persones han qüestionat la necessitat d’UCFR, dubtant que els feixistes siguin una amenaça real. Espero que ara, sense oblidar les altres lluites, tothom vegi que cal combatre el feixisme, aquí i ara.

Una segona reflexió. Moltes mobilitzacions pacífiques antifeixistes són reprimides: activistes a Salt i a Barcelona s’enfronten a multes que sumen molts milers d’euros per haver protestat contra el partit feixista, Plataforma per Catalunya (PxC). En canvi, sembla que sovint l’extrema dreta actua amb impunitat; el cas de Manresa és un cas extrem, però no aïllat.

En tercer lloc, i com ha denunciat Media.cat, preocupa l’escàs interés de la premsa davant aquests fets; alguns mitjans fins i tot equiparen els apologistes del nazisme i l’Holocaust amb les persones que s’hi oposen.

Aquesta agressió confirma cap a on porta el feixisme. Es presenten a les eleccions. Després impulsen un ‘centre social’ nazi, al Clot. I ara envien l’Alberto a la UCI. Desconeixem si els agressors tenen relació directa amb PxC, però els seus crits a favor de Hitler (“sieg heil”) confirmen que beuen de la mateixa font que molts dirigents d’aquest partit.

Ara fa falta més unitat que mai. Els feixistes són violents, però són pocs. La enorme majoria de la població ens oposem al feixisme. Vinguin amb vestit o amb barres de ferro; amb la unitat, els derrotarem.


Comentarios

  1. Hi ha hagut més agressions neonazis des de la de Manresa, de les quals ni els mitjans ni, aparentment, plataformes com UCFR, se n'han fet ressó:

    http://www.lavanguardia.com/sucesos/20120412/54283695129/detenidos-tres-skins-neonazis-por-agredir-joven-ecuatoriano.html

    Salut i força!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí que se n'ha informat, principalment per la pàgina de Facebook d'UCFR: http://www.facebook.com/unitatcfr
      Aquest és un blog personal, no és d'UCFR, i no és ni de lluny una crònica dels esdevinements importants al món o a Catalunya. Només és una recoplicació d'articles meus.

      Eliminar

Publicar un comentario

Entradas populares