#25N: Els feixistes no passaren

Material de la campanya d'UCFR
Columna escrita per a En lluita, desembre de 2012· Versión en castellano

A banda de la pujada de l’esquerra, l’altra gran notícia de la nit electoral va ser el fracàs del partit feixista, Plataforma per Catalunya (PxC).

Contràriament a la resta d’Europa, on el feixisme va pujant, PxC ha perdut 15.000 vots respecte a les eleccions autonòmiques de 2010. En percentatges, la baixada és encara més gran: del 2,4% fins al 1,65%. Als seus suposats ‘feus’, Vic i El Vendrell, PxC perd la meitat del suport.

Això demostra l’eficàcia de la campanya d’Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), que va difondre 130.000 octavetes per denunciar la naturalesa feixista de PxC. UCFR s’ha enfortit recentment a Vic —s’hi van repartir 5.000 octavetes—, i fa poc s’ha creat a El Vendrell.

Però no tot és positiu. En algunes ciutats de l’extraradi de Barcelona on PxC té nuclis actius, i on no s’ha dut a terme una campanya en contra seva s’han mantingut o, fins i tot, han pujat, com a Santa Coloma de Gramenet.

I encara que aquest nou fracàs danyi les possibilitats electorals de PxC, ja sabem que aquest no és el seu únic camí. Alguns feixistes —incloent-hi dirigents de PxC— han optat per l’estratègia de Casa Pound d’Itàlia; intenten captar jovent amb una oferta de lleure i ‘centres socials’, impulsant el centre nazi “Tramuntana” al Clot.

L’amenaça feixista a Catalunya segueix sent molt real, i la desesperació provocada per la crisi augmenta la seva audiència potencial cada dia. Aquest és un motiu més per treballar en la creació d’una alternativa anticapitalista forta, capaç de dirigir aquesta ràbia contra els responsables reals de la crisi.

Però a la mateixa vegada, un moviment molt més ampli, amb l’objectiu senzill i compartit de desemmascarar i tancar el pas al feixisme, és imprescindible. Al llarg de l’any —contra el centre nazi del Clot— i ara amb la campanya per deixar l’Anglada fora del Parlament, UCFR ha demostrat la seva eficàcia. Durant els propers mesos, caldrà estendre i fer créixer aquest moviment encara més.

Pàgina web d’UCFR: http://unitatcontraelfeixisme.org

Comentarios

Entradas populares